• Bookmark and Share

Er du i tvivl om de nye regler?

Vi dækker dig 100% på din rejse. Tegn en rejseforsikring her og tag trygt afsted, uanset om du har et blåt eller gult kort.

IHI

De nye regler 

Den 1. januar 2008 trådte de nye regler for det gule sundhedskort (før: sygesikringsbevis) i kraft. Der er stadig en del forvirring omkring det gule kort. Der er f.eks. mange, der ikke ved, at hjemtransport i forbindelse med sygdom og tilskadekomst ikke længere er dækket i nogle lande med de nye regler. Det kan altså blive meget dyrt og besværligt, hvis uheldet er ude for dig eller din familie på turen. 

Hvad skal du huske?

Der er egentlig kun to ting, du skal huske:

  1. Det gule sundhedskort dækker nu stort set kun EU-landene,
  2. Din eventuelle hjemtransport i EU er ikke længere dækket af sygesikringen. Færøerne og Grønland er stadig dækket.

Det betyder ganske enkelt, at du som rejsende nu skal tegne en rejseforsikring til de fleste internationale rejser, hvis du vil være helt sikker på en tryg ferie eller forretningsrejse.

Kombiner en Bupa Global Rejseforsikring med sygesikringen

Hvis du kombinerer dit gule sundhedskort med et forsikringsbevis fra Bupa Global, så kan du tage trygt af sted i hele Europa. Vores Årsrejse Europa dækker fx hele din husstand i et år med den bedste og mest omfattende dækning, du kan få på markedet. Præmien falder med 29%, hvis du gentegner rejseforsikringen efter et år.

Hvad dækker det gule sundhedskort så?

Det gule sundhedskort dækker dig på ferie- og studierejser, der varer op til en måned, og du er dækket i de før omtalte europæiske lande (se landeliste her). Beviset dækker ved akut opstået sygdom, tilskadekomst og dødsfald. Du skal således ikke selv betale for almindelig lægehjælp, lægeordineret medicin, lægeordineret sygehusophold og behandling, inklusive operationer.

Kronisk sygdom og sygdomme, der er opstået før afrejsen, dækkes med det forbehold, at det ikke kunne forventes på afrejsetidspunktet, at du ville få behov for behandling i udlandet. Denne vurdering skal foretages inden rejsen af Den Offentlige Rejsesygesikring på baggrund af lægelige oplysninger. Det vil sige, at det hverken er din eller din læges vurdering, der er afgørende.

Hvis du vil vide mere om det gule sundhedskort eller EU sygesikringskortet (det blå kort) kan du besøge borger.dk.

God tur!